Kroměříž bojuje se zledovatělými chodníky, jde o kalamitní stav

KROMĚŘÍŽ - Nasazením všech možností a veškeré techniky se snaží město Kroměříž bojovat s náledím, které během noci a celého pondělka sužuje nejen město samotné, ale i velkou část České republiky. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna s tím, že v souvislosti s náledím nastala ve městě kalamita.

Už v neděli v podvečer povolaly Kroměřížské technické služby do ulic veškeré své síly a techniku ve snaze zajistit alespoň základní schůdnost a sjízdnost chodníků a místních komunikací. Kvůli nepřetržitému mrholení a teplotám pod bodem mrazu však srážky okamžitě namrzají a zejména povrch chodníků připomíná spíše kluziště.

„Už od nedělního rána solíme nejen komunikace, ale i chodníky pro pěší, ale účinnost soli je vzhledem k namrzajícímu mrholení krátkodobá. Údržba funguje nepřetržitě, nasazení je maximální a zkoušíme i kombinovat posypové materiály, ale dokud neustanou srážky, nemůžeme v tuto chvíli schůdnost a sjízdnost městských komunikací lépe zajistit,“ upozornil na kalamitní situaci Lambert Hanzal z radničního odboru služeb.

Město Kroměříž proto vyzývá občany a návštěvníky města, aby věnovali pohybu na veřejných prostranstvích maximální pozornost, aby přizpůsobili této kalamitní situaci svou obuv a především starší občané aby omezili pohyb ve městě na nezbytné minimum a předcházeli tak nebezpečí úrazu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x