SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji napadl nový sníh, místy je pod ním ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v úterý většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři upozorňují, že v kraji připadl nový sníh, který mnohde zakryl ledovku.

Na Valašsku je na jedničkových komunikacích rozbředlý sníh po chemickém ošetření a vozovky jsou s opatrností sjízdné. Objevují se sněhové přeháňky, které zhoršují dohlednost. Na cestách II. a III. třídy je nový sníh a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Na některých místech udržovaných chemickým posypem je sněhová kaše do pěti centimetrů. V lokalitách udržovaných inertem je vrstva ujetého sněhu do tří centimetrů krytá posypem, místy je i ledovka a vyjeté ledové koleje. V horských oblastech je ujetá vrstva sněhu do 10 centimetrů a silničáři průběžně pluhují a provádějí posyp. Je zataženo, sněží a teploty jsou od minus sedmi do minus šesti stupňů Celsia.

Na Zlínsku jsou jedničkové silnice mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách nižší třídy je ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být obezřetní. Je zataženo a teploměr ukazuje od minus sedmi do minus čtyř stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku je většina komunikací mokrá po chemickém ošetření a sjízdná se zvýšenou opatrností. Na některých úsecích je zajetá vrstva sněhu. Je zataženo, sněží a teploty jsou minus šest až minus čtyři stupně Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou jedničkové vozovky mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách nižší třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Je zataženo a rtuť teploměru klesla na sedm až čtyři stupně pod pod mrazu.