SJÍZDNOST SILNIC: Silnice ve Zlínském kraji jsou s opatrností sjízdné

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve středu většinou s opatrností sjízdné. Vyplývá to z informací jednotlivých Správ a údržeb silnic.

Na Valašsku leží na jedničkových cestách rozbředlý sníh po chemickém ošetření, vozovky jsou s opatrností sjízdné. Sněží, což zhoršuje dohlednost. Na některých úsecích je sněhová kaše do dvou centimetrů a silničáři upozorňují, že při poklesu teplot hrozí neúčinnost chemického posypu. Na ostatních silnicích nižší třídy jsou vyjeté ledové koleje, v horských oblastech je ujetá vrstva sněhu od pěti do 10 centimetrů krytá posypem. Nového sněhu připadly asi tři centimetry. Je zataženo, sněží a teploměr ukazuje od minus devíti do minus osmi stupňů Celsia.

Na Zlínsku je většina komunikací mokrá po chemickém ošetření a sjízdná se zvýšenou opatrností. Na úsecích udržovaných inertem je ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrní. Sněhové přeháňky zhoršují dohlednost. Jinak je zataženo a teploty se drží mezi minus devíti až minus sedmi stupni Celsia.

Na Kroměřížsku jsou vozovky většinou holé, suché a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na inertně udržovaných cestách je zajetá vrstva sněhu krytá posypem. Je zataženo a rtuť teploměru klesla na devět až sedm stupňů pod bod mrazu.

Na Uherskohradišťsku jsou komunikace holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Obloha je zatažená a teploty se pohybují od minus devíti do minus šesti stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x