Opilý řidič naboural ve Vsetíně do značky a chtěl ujet policistům

VSETÍN - Až tříleté vězení hrozí čtyřicetiletému muži z Kateřinic, který ve Vsetíně naboural do dopravní značky, byl opilý, bez papírů a ještě se snažil ujet policistům. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Policejní hlídka si podezřeléjho řidiče všimla v úterý kolem půl třetí ráno. Na parkovišti u budovy bývalého Telecomu spatřila vozidlo Ford Mondeo a vedle něj poničenou dopravní značku.

„Vyzvali řidiče, aby předložil doklady potřebné k řízení motorového vozidla. K tomu se však muž neměl a chtěl odejít od vozidla pryč. Pak do auta nasedl a hodlal odjet. Policisté mu v tom však zabránili. Kvůli jeho agresivitě ho spoutali a odvezli na policejní služebnu. Muž měl v dechu 2,17 promile alkoholu,“ konstatovala Javorková.

Lustracemi v evidencích pak policisté zjistili, že řidič má vyslovený zákaz řízení. Svým jednáním se tedy dopustil hned dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Teď mu hrozí až tříleté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x