Otrokovická radnice nájem z nebytových prostor nezvýší

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla ani v letošním roce nezvýšit nájemné nebytových prostor. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí radnice Lenka Krupková, město se tak snaží vyjít vstříc několika desítkám podnikajících živnostníků.

Radnice možnost zvýšit nájemné v městských nebytových prostorách o inflační doložky neuplatňuje již několik let. „Neuplatněním uvažovaného zvýšení nájemného v městských nebytových prostorech o 3,3 procenta se město snaží v dnešní ekonomicky nejisté době podat pomocnou ruku menším živnostníkům, kteří nabízejí své služby všem obyvatelům města,“ vysvětlila Krupková.

Naposledy bylo nájemné zvyšováno v roce 2009 o míru inflace roku 2008. „Od té doby k navýšení nedošlo a vezmeme-li procentuální vyjádření úspory v celkovém úhrnu včetně letošního roku, dostaneme se na 7,7 procenta. Nezvýšení nájemného v letošním roce bude stát městskou kasu 114 tisíc korun,“ řekl starosta Otrokovic Jaroslav Budek (ČSSD). „Tato částka není zanedbatelná, je nám ale jasné, že každý nárůst nájemného by mohl způsobit především drobným živnostníkům nemalé potíže. To by mohlo vést k omezení nabídky služeb, která je dnes na území města lidem poskytována,“ dodal Budek.