Na Hornobečevsku řádí zloději, kteří vykrádají rekreační střediska

HORNÍ BEČVA - V okolí Horní Bečvy se v poslední době množí případy vloupání do pokojů v rekreačních střediscích. Serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Za poslední tři týdny zaznamenali policisté v lokalitě celkem pět vloupání. Zloději ukradli návštěvníkům věci za 134 tisíc korun.

„Zabýváme se okolnostmi vloupání do hotelových pokojů a chatek v rekreačních střediscích v okolí přehrady v Horní Bečvě. První dvě vloupání jsou z 29. prosince loňského roku. V lednu přibyly další tři vykradené pokoje nebo chaty. Některé chaty nebo pokoje zloději vykradli v době, kdy návštěvníci lyžovali, jiné v noci, kdy lidé spokojeně spali,“ konstatovala Javorková. Lidi z Brněnska, Kroměříže, Frýdku-Místku a Dolních Dunajovic, kteří se přijeli na Valašsko rekreovat, zloději připravili o notebooky, digitální kameru, fotoaparáty a peníze.

Největší škodu ve výši téměř 77 tisíc korun způsobil zloděj návštěvníkům z Dolních Dunajovic. Připravil je o kameru, dva fotoaparáty, notebook, navigaci, peníze a doklady. Neznámý lapka vnikl do objektu po vypáčení okna na toaletu během víkendové noci.

„Doporučujeme, pokud je to možné, při odchodu z objektu uschovat cenné věci na recepci hotelu. Důkladně zkontrolovat uzavření oken a dveří a v případě pohybu podezřelých lidí neprodleně kontaktovat policii na bezplatné lince 158,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x