V.Rally Ice Tour odkryla startovní listinu

Úvodní soutěže letošní sezóny jak Českého, tak světového rallyového šampionátu jsou již minulostí, takže se zraky fanoušků nyní mohou obrátit do města rallysportu zaslíbenému, tedy do Zlína. Nepojede se zde sice žádný rallyový podnik, ovšem k vidění bude docela netradiční a jistě velmi zajímavé zápolení soutěžních jezdců, kteří poměří své síly na zimním stadionu Luďka Čajky od 17.00 hodin v hokejovém zápase. Již v sobotu totiž odstartuje jubilejní pátý ročník netradičního setkání rally jezdců a jejich mechaniků nazvaného Rally Ice Tour. Pojďme společně nahlédnout do startovní listiny.

Podobně jako v loňském roce, se na zlínském ledě opět objeví zajímavá jména českého rallysportu. Hokejový dres Moravy obleče například šestinásobný český šampion a bývalý tovární jezdec Škody a Fordu Roman Kresta, jemuž se loni v utkání velmi dařilo. „Loňská akce se mi velmi líbila, takže jsem i letos rád přijal pozvání pořadatelů a na zápas se již velmi těším. Doufám, že podobně jako loni přijde i spousta diváků, kteří na stadionu pro nás vytvoří tu správnou hokejovou kulisu,“ přeje si luhačovický soutěžák.

Premiéru při Rally Ice Tour si ve Zlíně odbude a do dresu Čech se obleče dnes již bývalý liberecký soutěžák Štěpán Vojtěch. „Můj vztah k lednímu hokeji je velmi pozitivní. Naše firma totiž podporuje roky extraligové Bíle Tygry z Liberce a mezi hokejisty mám tudíž mnoho přátel. Osobně chodím hrát například s partou přátel, občas nastupuji v neregistrované amatérské lize nebo s týmem osobností HC Olymp. Jsem řekl bych spíše klasický rybníkář, ovšem na zápas se velmi těším. Hlavně se zase rád uvidím s kamarády z motorsportu,“ těší se na setkání s přáteli i na zápas Vojtěch, jenž by rád nastoupil třeba na křídle společně se zámořskými hvězdami Jardou Jágrem a Rosťou Oleszem, což se mu ale jistě ve Zlíně nepodaří. „I tak ale budu hrát, co mi síly budou stačit,“doplnil s úsměvem na tváři Vojtěch.

Mezi mantinely se kromě výše dvou jmenovaných představí na straně Moravy například Jan Jelínek, Milan Kneifel, Miroslav Jakeš, Lubomír Minařík a v dresu Čech pak nastoupí  spolujezdec Václava Pecha Petr Uhel, Václav Dunovský, Jiří Vlček a vůbec spousta dalších jmen celé české rallyové scény.

Jak již bylo zmíněno v předchozích tiskových zprávách, pořadatelé nachystali kromě hokejového mače i bohatý doprovodný program. Před stadionem budou vystaveny například dva závodní speciály, do kterých budou moci fanoušci nejen rychlých kol nahlédnout, ale třeba se i posadit za jejich volant a vyzkoušet alespoň na chvíli pocit soutěžního pilota. O přestávkách pak budou vylosovaní diváci, kteří si zakoupí slosovatelný program za symbolických 10,- Kč soutěžit ve dvou disciplínách.

Mediálním partnerem akce je

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’14499′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚633‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14499‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x