Obyvatelé Rožnova dluží na nájemném v městských bytech více než 1,6 milionu korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dluh na nájemném v městských bytech činil v Rožnově pod Radhoštěm ke konci loňského roku více než 1,6 milionu korun bez poplatků z prodlení. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Tomáš Gross s tím, že dluhy na nájemném rok od roku stoupají.

Dluh na nájemném se oproti předchozímu roku zvýšil o více než 571 tisíc korun. „Dva největší aktuální dlužníci mají městu uhradit každý více než 220 tisíc korun bez poplatků z prodlení,“ doplnil Gross.

Město Rožnov pod Radhoštěm spravuje celkem 326 bytů. Počet žádostí o městské byty nijak výrazně nekolísá, zatímco nyní eviduje odbor správy majetku rožnovské radnice kolem sta žádostí o městské byty rok předtím to bylo kolem 120 žádostí.

Na městský byt čekají zájemci zhruba tři až čtyři roky. „Tato doba je ale opravdu jen průměrná, každá žádost uchazeče je individuálně posouzena a ohodnocena body, na základě kterých je sestaven pořadník, který je průběžně aktualizován. Jakmile se některý z městských bytů uvolní, navrhne bytová komise podle platného pořadníku pořadí žadatelů na pronájem uvolněného bytu. Návrh bytové komise pak schvalují radní,“ popsala proces získání bytu starostka města Markéta Blinková (ODS).

Mezi základní podmínky pro zařazení do seznamu čekatelů patří, že žadatel nevlastní žádný byt nebo jinou nemovitost určenou k bydlení a v případě přidělení bytu nesmí mít k datu popisu nájemní smlouvy žádný dluh vůči městu.

V  loňském roce podalo město celkem šest návrhů na soudní vystěhování. V jednom případě již k vystěhování nájemníka došlo, ostatní návrhy jsou v řešení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x