Valašskokloboucká radnice bude i letos rozdávat příspěvky na kastraci koček

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Obyvatelé Valašských Klobouk si budou i letos moci požádat o příspěvek města na kastraci kocourů a koček. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Podmínkou pro udělení příspěvku ve výši 200 korun je trvalé bydliště majitele na území města Valašské Klobouky či místních částí a taktéž předložení dokladu o provedeném zákroku.

„Cílem je snížení počtu toulavých a pohozených koček v ulicích města. Program nyní poběží třetím rokem a začíná se lépe vžívat do povědomí veřejnosti a především chovatelů koček a kocourů. Loni této možnosti využilo hned 17 majitelů,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí Josef Slánský. Jeden žadatel přitom může za rok čerpat příspěvek až na dva veterinární zákroky, kterým se jeho zvířata podrobila.

Chovatelé, kteří nechají v letošním roce provést své kočce nebo kocourovi kastraci, mohou o finanční dar ve výši 200 korun požádat na finančním odboru městského úřadu. S sebou by měli mít jak svůj doklad totožnosti, tak i dokumenty, které prokáží provedení veterinárního výkonu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x