Rada i zastupitelstvo města Zlína mají nové členy

ZLÍN - Zlínští městští zastupitelé rozhodli ve čtvrtek, že novým členem Rady města Zlína bude Mojmír Jurák (TOP 09/STAN) a novou členkou zastupitelstva se zase stala Věra Komínková (ČSSD). Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Mojmír Jurák nahradí ve funkci neuvolněného radního Vojtěcha Jelínka. Ten se rozhodl své působení v radě ukončit z pracovních důvodů. Nadále však zůstává zastupitelem.

Do nové funkce Mojmír Jurák nastoupí 25. ledna. „Možnost působit v radě je pro mě zajímavou výzvou. Určitě navážu na dosavadní práci Vojtěcha Jelínka, se kterým spolupracuji v Komisi místní části Jaroslavice. Protože dlouhé roky působím ve školství a v oblasti účetnictví, jsem připraven spolupracovat s primátorem Miroslavem Adámkem, který má ve městě právě školství na starosti, a Bedřichem Landsfeldem, v jehož kompetencích je ekonomika,“ prohlásil Mojmír Jurák.

Věra Komínková zase v zastupitelstvu nahradila Martina Janečku, který na mandát zastupitele kvůli svému odsouzení v korupční aféře rezignoval.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x