Policisté dopadli mladíka, který se vloupal do domu ve Vážanech, kradený notebook nestačil prodat

VÁŽANY - Policistům se podařilo vypátrat osmnáctiletého zloděje, který se v pondělí vloupal do rodinného domu ve Vážanech na Uherskohradišťsku. Navíc se ukázalo, že má na svědomí i vykradenou chalupu v Ořechově, serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Mladý muž z nedaleké obce náhodou procházel vesnicí a když zjistil, že majitelé jsou v práci, vloupal se do jednoho domu. V pokoji ukradl odložený notebook.

Když se rodina vrátila v podvečer domů, nezjistili zlodějovu návštěvu hned, protože ten po sobě přivřel dveře do dvora a na první pohled nebylo nic narušeno. Krádež počítače zjistili majitelé až po chvíli a ihned přivolali policisty. Na stopu zloděje se jim podařilo dostat hned druhý den a ve středu po poledni muže dopadli v centru Uherského Hradiště.

„Ještě měl u sebe notebook, který se chystal někde pod rukou prodat. Okradeným majitelům se tak počítač v neporušeném stavu vrátí. Zadržený osmnáctiletý muž se při výslechu ke krádeži přiznal. Ukázalo se, že stál i za vloupáním do rekreační chalupy v Ořechově, kde loni v létě ukradl křovinořez,“ doplnil Mergental.

Muž je obviněný ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až tříleté vězení. Při zadržení u něj policisté našli také 25 gramů marihuany, čímž si vysloužil i podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky, které zákon trestá až ročním vězením.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x