SJÍZDNOST SILNIC: Na Valašsku připadl nový sníh

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek většinou sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Podle silničářů je opatrnost nutná například na Valašsku, kde napadl nový sníh.

Na Valašsku jsou jedničkové silnice mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Dohlednost komplikuje sněžení. Na cestách nižší třídy se začíná držet vrstva nového sněhu do jednoho centimetru a silničáři průběžně vozovky ošetřují. Je zataženo, sněží a teploty jsou od minus deseti do minus šesti stupňů Celsia.

Na Zlínsku jsou komunikace holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Místy se tvoří závěje. Je zataženo, fouká nárazový vítr a teploměr ukazuje od minus osmi do minus pěti stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku je většina vozovek holá, suchá, vymrzlá a sjízdná bez omezení či se zvýšenou opatrností. Na některých místech je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Je polojasno s teplotami od minus pěti do minus tří stupňů Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou silnice holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Na některých místech se tvoří sněhové jazyky. Je zataženo a rtuť teploměru klesla na minus osm až minus pět stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x