SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji jsou sněhové jazyky i ledové plotny

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v sobotu většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Silničáři upozorňují, že na některých místech jsou sněhové jazyky či ledové plotny.

Na Valašsku jsou jedničkové komunikace mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na některých úsecích udržovaných inertem je sněhová kaše do pěti centimetrů a objevují se i sněhové jazyky. Na silnicích udržovaných inertem je zajetá vrstva sněhu do osmi centimetrů, v horských oblastech až do 15 centimetrů. Místy se vyskytují vyjeté ledové koleje, ledové plotny či sněhové jazyky. Silničáři průběžně pluhují a provádějí posyp. Je oblačno s teplotami mezi minus 11 až minus sedmi stupni Celsia a je mlhavo.

Na Zlínsku jsou jedničkové vozovky holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez problémů. Na silnicích nižší třídy jsou sněhové jazyky a řidiči musejí být obezřetní. Silničáři provádějí údržbu a sněhové jazyky postupně odstraňují. Tvorbu nových jazyků nepředpokládají, protože silný vítr ustává. Je polojasno s teplotami od minus 11 do minus 10 stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku jsou silnice I. třídy holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení. Na komunikacích nižší třídy jsou zbytky sněhu po pluhování a na místě je opatrnost řidičů. Někde se objevují i sněhové jazyky. SIlničáři odstraňují zbytky sněhu. Je jasno a teploměr ukazuje od minus devíti do minus šesti stupňů Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou cesty I. třídy mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na komunikacích nižší třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření a řidiči musejí být rovněž při jízdě opatrní. Je polojasno, minus 13 až minus devět stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x