Dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji mají za sebou více než dva tisíce zásahů

ZLÍN - Dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji absolvovali v loňském roce více než dva tisíce zásahů. Jak serveru Zlin.cz uvedl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil, je to podobné jako v roce předchozím.

V kraji je celkem 235 jednotek sboru dobrovolných hasičů, zásahů bylo přesně 2 063. „Z tohoto celkového počtu jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí provedly 377 samostatných zásahů, bez účasti jednotek profesionálních hasičů,“ doplnil Netopil.

Mezi jednotky s největším počtem zásahů se tradičně řadí jednotka Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm (221 zásahů) a jednotka hasičů statutárního města Zlína, stanice – Prštné (115 zásahů).

Nezanedbatelný podíl v počtu výjezdů mají také jednotky z Luhačovic (68), Holešova (68), Slavičína (58), Kunovic (48), Morkovic – Slížan (48), Karolinky (48) nebo Jablůnky (47).

„Hlavní činnost jednotek byla zaměřena na pomoc při likvidaci požárů, a to především lesních nebo polních, ale také požárů budov či větších objektů. Nemalý podíl pomoci hasičů byl i při likvidaci následků přírodních pohrom,“ dodal Netopil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x