Vlčnov i Strání ožijí Krojovým plesem, do Luhačovic si přijede zatančit Špinarová, Korn i Čenský

ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji pokračuje v sobotu plesová sezona, velká sláva čeká například Vlčnov, Strání či Luhačovice. Serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Noravy.

Ve folklorním Vlčnově v sobotu vypukne tradiční Krojový ples, kde bude mimo jiné představen král letošní Jízdy králů a družina ročníku 1995. Slavnostní události odpovídá i hudební doprovod, o který se postarají dechová hudba Vlčnovjanka, cimbálová muzika Čardáš či folklorní soubor Vlčnovjan. Krojový ples začne v 19 hodin.

Valašský krúžek Rusavjan pro změnu pořádá tradiční 36. Valašský bál, který se uskuteční od 19 hodin v Obecním domě v Rusavě. K tanci a poslechu zahraje cimbálová muzika Rusava a cimbálová muzika Troják z Valašské Bystřice. Připravené bude tradiční valašské občerstvení, chybět nebude ani tombola a typické valašské tance.

Na Valašský bál se půjde v 19.30 hodin i ve Zlíně do Kongresového centra. Vystoupí zde Bartošův soubor, Cimbálová muzika Máj, Cimbálová muzika Rováš a jejich hosté Valašský soubor písní a tanců Rusava a Cimbálová muzika Bukovina. „Kdo dorazí v kroji, dostane slevu na vstupné a může se akce zúčastnit za 100 korun. Ostatní návštěvníky v běžném společenském oděvu vyjde vstupné na 120 až 170 korun,“ podotkl Urbanovský.

Společenský dům v Luhačovicích se připravuje na 17. reprezentační lázeňský ples, který se uskuteční pod záštitou Livie Klausové, manželky prezidenta ČR. Program bude zahájen v 19.30 hodin vystoupením Taneční školy A.&A. Mědílkovi. Hosty večera budou Věra Špinarová, Jiří Korn a Elvis Presley Revival, moderátorem oblíbený herec Jan Čenský. K tanci poslechu zahrají Septet Plus Dalibora Kaprase, Salonní orchestr Brno se svými sólisty Marathon Band Dušana Mathona a Strážnická cimbálová muzika Michala Miltáka.

„Očekávanou událostí bude i VII. Krojový ples ve Strání. Organizátoři vyzívají všechny majitele krojů, aby je oprášili a ve 20 hodin přišli do místní základní školy. Kdo v kroji přijde, zaplatí za vstupné pouze 120 korun, nekrojovaní budou platit o 30 korun více,“ podotkl Urbanovský. O zábavu se postarají DH Boršičanka Antonína Koníčka a CM Harafica. Nebude chybět bohatá tombola zahrnující folkorní i nefolklorní ceny.

V Otrokovické Besedě se pak uskuteční Reprezentační ples obce Tlumačov. K tanci a poslechu zahraje hudební skupina Tydliboys band. Účastníci se mohou těšit na vystoupení aerobiku tlumačovského Domu dětí a mládeže, na tombolu a bohaté občerstvení. Vstupné s místenkou bude stát 150 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x