První zlínskou bezplatnou divadelní pohádkou bude příběh o medvídkovi a jeho kamarádovi

ZLÍN - Pravidelný cyklus bezplatných pohádkových představení pro děti odstartuje v neděli ve zlínském Zlatém jablku Divadlo Ajka a jejich inscenace Jak medvídek hledal kamaráda. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

Děti se na loutkovou divadelní pohádku mohou těšit každou poslední neděli v měsíci a letos se cyklus pohádek uskuteční už počtvrté.Na pohádku si děti mohou zajít ve dvou časech, a to v 10 a 15 hodin. Vstup je zdarma.

Příběh Jak medvídek hledal kamaráda vypráví o medvídkovi, který vypadá jako obyčejná plyšová hračka, ale je to pořádný rošťák. Už od malička se mamince od rána do večera motal pod nohama. Všechno zvědavě okukoval, očichával a hlavně olizoval. Sotva trošku povyrostl, vydal se prozkoumat okolí a hlavně najít si kamaráda.

„V letošním roce je repertoár pohádek rozšířen o další divadelní společnosti s řadou úplně nových příběhů, které u nás ještě děti neměly možnost vidět,“ podotkl ředitel centra Jiří Kratochvíl.

V nedělních pohádkách většinou vystupují herci s různými typy loutek, které komunikují s dětmi, vtahují je do děje a nutí je aktivně se do představení zapojit. I ti nejmenší diváci tak mají příležitost rozvíjet svoji iniciativu, uplatnit svoji fantazii a přímo se podílet na vývoji příběhu.

Místo na divadelní představení je možné si předem rezervovat. S dětmi do tří let musí být během představení v dětském koutku odpovědná osoba.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x