SJÍZDNOST SILNIC: Nový sníh komplikuje ve Zlínském kraji dopravu

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Komplikace v dopravě způsobuje podle silničářů nový sníh, který v kraji přes noc napadl.

Na Valašsku leží na jedničkových cestách rozbředlý sníh po chemickém ošetření a při jízdě je nutná opatrnost. Navíc stále sněží, což zhoršuje dohlednost. Během noci napadlo na Vsetínsku v nižších polohách do 10 centimetrů a ve vyšších polohách do 20 centimetrů nového sněhu. Silničáři proto nepřetržitě pluhují a provádějí posyp. Je zataženo, sněží a teploty jsou od minus pěti do minus tří stupňů Celsia.

Na Zlínsku jsou na vozovkách I. třídy zbytky sněhu po chemickém ošetření a řidiči musejí být obezřetní. Navíc hustě sněží, což komplikuje dohlednost. Na komunikacích nižší třídy jsou zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření a cesty jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Na inertních úsecích je vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Je zataženo a teploty se pohybují od minus šesti do minus čtyř stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku leží na cestách I., II. i III. třídy rozbředlý sníh po chemickém ošetření a silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Sněžení zhoršuje dohlednost. Na inertních trasách je ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Je zataženo a teploty se drží mezi minus šesti až minus čtyřmi stupni Celsia.

Na Uherskohradišťsku je na jedničkových komunikacích rozbředlý sníh po chemickém ošetření, sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách nižší třídy je vrstva nového sněhu a řidiči musejí být opatrní. Sněžení negativně ovlivňuje dohlednost. Je zataženo a teploměr ukazuje od minus pěti do minus tří stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x