Ve Zlíně bude otevřena společná pracovní kancelář pro začínající podnikatele

ZLÍN - Technologické inovační centrum, jehož jedním ze zakladatelů je Zlínský kraj, připravuje spuštění takzvaného coworkingového centra ve Zlíně. Jedná se o kancelář sdílenou více uživateli, kteří zde získají svůj pracovní prostor, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí kraje Gabriela Dvorníková.

Nejde přitom jen o poskytnutí pracovního zázemí, ale především o komplexní nabídku využití řady dalších služeb, které najdou zájemci pod jednou střechou.

„Tento sdílený prostor s kreativní atmosférou může být zajímavým místem pro realizaci nápadů podnikavými inovátory a projektovými týmy. Podnikavci zde mohou sdílet dobrou i špatnou praxi, vzájemně se inspirovat nebo realizovat společné projekty,“ vysvětlila ředitelka Technologického inovačního centra Daniela Sobieská.

Inovační centrum se věnuje systematické podpoře začínajících firem a start-up projektů dlouhodobě. Ve Zlíně provozuje od roku 2006 podnikatelský inkubátor ve 23. budově bývalého areálu Svit a právě zde by mělo toto coworkingové centrum vzniknout.

„Obdobné aktivity jsou realizovány například v Praze, Brně, Ostravě a dalších městech. Pro klienty jsou pořádány různé akce, workshopy, inspirativní setkání, spolupráce s investory, čili vše, co již nějakou dobu pro naše klienty zajišťujeme,“ doplnila Sobieská.

Technologické inovační centrum letos realizuje šestý ročník soutěže Nejlepší podnikatelský záměr, jejíž součástí jsou desítky tematických workshopů a setkání se zajímavými podnikateli a osobnostmi. V minulém roce byl spuštěn klub Start-up 23, který slouží jako platforma pro neformální setkávání a sdílení zkušeností mezi podnikateli a zájemci o podnikání. Centrum se také podílí na výuce předmětu Základy podnikání na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Spuštění centra je plánováno na první pololetí tohoto roku, případní zájemci o tuto službu mohou již nyní kontaktovat Daniela Vaňka (vanek@ticzlin.cz, +420 734 443 879) a doptat se na bližší informace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x