Kroměřížská radnice vydala novou monografii o městě

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice vydala novou knihu o historii města. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Na monografii Kroměříž – historické město & jeho památky se podíleli odborníci z Katedry dějin umění Univerzity Palackého v Olomouci a Muzea umění Olomouc ve spolupráci s dalšími, zejména kroměřížskými institucemi.

„Kniha bude jistě velmi cenná pro všechny badatele, kteří v ní najdou nejnovější nálezy historiků, ale je určena také všem turistům a občanům města, kteří se v ní dočtou spoustu zajímavostí,“ řekla radní města Jarmila Číhalová (Volba pro Kroměříž).

Křest knihy se uskuteční 5. února v 17 hodin v kině Nadsklepí. Vstup na křest je zdarma a lidé si tu budou moci novou publikaci poprvé zakoupit.

Knihu vydala radnice při příležitosti 750. výročí trvání města. Na téměř 350 stranách nabízí ucelený pohled na město Kroměříž. Sleduje ho v jednotlivých etapách od gotiky přes renesanci, baroko, rokoko až po klasicismus a současnost. Vše doprovází barevné fotografie a velký důraz autoři kladli také na zajímavé a mnohdy skryté detaily architektury města. Kniha volně navazuje na monografii Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži vydané v roce 2009.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x