Valašskomeziříčská radnice schválila granty

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé přidělili na svém posledním zasedání finanční podporu ve formě grantů i přímou finanční podporu pro letošní rok, a to v oblasti ochrany životního prostředí a ekologie, sociálních a zdravotních služeb, podpory zdraví, sportu, volnočasových aktivit a zájmové činnosti. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

V oblasti životního prostředí a ekologie v prvním kole město podpoří částkou 26 tisíc korun dva žadatele. Celkem 13 tisíc korun získají ochránci přírody Javorníček na projekt Beskydský poutník a stejnou částku obdrží i turistický oddíl mládeže Zlaté šípy na projekt Ptačí kamarádi. Zbývajících 24 tisíc korun zůstává k rozdělení ve druhém kole.

V oblasti sociálních a zdravotních služeb, podpory zdraví poskytlo město jeden grant ve výši 49 tisíc korun, a to na činnost pro poradnu pro nevidomé a slabozraké. V rámci přímé podpory poskytne město v této oblasti žadatelům téměř 3,5 milionu korun. Financí se dočká například Diakonie ČCE, Charita či hospic Citadela. „Dalších 2,7 milionu zastupitelé rozdělí prostřednictvím  grantů,“ upřesnila Votrubová.

Mezi vybrané příjemce v oblasti kultury poputuje 289 tisíc korun. Mimo jiné 45 tisíc pro občanské sdružení The Czech Ensemble Baroque na koncerty Pocta Žerotínům, 35 tisíc korun pro TJ Sokol na projekt Sokolská kultura a 30 tisíc pro občanské sdružení Jazzušák na společný koncert se souborem Bim bác a zpěvačkou Céline Bossu. „Proti loňskému roku se částka na kulturní granty zvýšila z 300 tisíc na 460 tisíc korun. Ve druhém kole zbývá rozdělit 171 tisíc korun,“ sdělil místostarosta Jiří Pernický (nez.), který má oblast kultury ve své kompetenci.

V oblasti sportu, tělovýchovy a volnočasových aktivit zastupitelstvo schválilo na mládežnický sport 2,7 milionu korun. Na přímou podporu sportovních aktivit seniorů radnice vyčlenila 25 tisíc korun, na granty v podoblasti sportovní akce 100 tisíc korun (například seriál závodů ve víceboji a cyklistický závod Stavařská tisícovka), na granty v oblasti reprezentace 50 tisíc korun (například účast na mistrovstvích republiky v cross country horských kol, klipovém tanci a plesových choreografiích). Tělovýchovná jednota v Bynině dostane 350 tisíc korun. V rámci grantů na volnočasové aktivity a zájmovou činnost bylo rozděleno 100 tisíc korun.

Zastupitelé také rozhodli o tom, že kopaná a lední hokej budou v letošním roce strategickými sporty. V této souvislosti schválili přímou podporu pro hokejový klub HC Bobři 600 tisíc korun a pro oddíl kopané Tělovýchovné jednoty 300 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x