K zápisu do zlínských základních škol přišel rekordní počet dětí

ZLÍN - Rekordní počet dětí dorazil letos k zápisům do prvních tříd ve zlínských základních školách. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

V září by mělo nastoupit do školních lavic celkem 851 prvňáčků. Vyplývá to ze zápisů, které se uskutečnily na 13 základních školách zřizovaných městem Zlínem před několika dny. Celkem k zápisu dorazilo 967 dětí, 116 z nich by mohlo nadále zůstat ve školkách, a to z důvodu odkladu, o který požádali přímo u zápisu zákonní zástupci dětí. „Z hlediska počtu dětí, které k zápisu dorazily, byl letošní rok za posledních osm let rekordní,“ sdělila Iveta Žárská, vedoucí odboru školství magistrátu.

Nejvíce prvňáčků, celkem 120, by mělo nastoupit do základní školy v ulici Slovenská. „Přes 100 jich přivítají ještě ve škole v ulici Okružní a v Základní škole Komenského I. na Havlíčkově nábřeží,“ konstatoval primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN), který má na starosti oblast školství.

K zápisům letos dorazilo i 24 dětí, kterým ještě nebylo šest let. I díky nim počet předškoláků u zápisů výrazně převýšil počet dětí, které přišly loni i předloni. V roce 2012 bylo zapsáno 916 dětí (o odklad zažádali zákonní zástupci 124 předškoláků), v roce 2011 jich bylo 863 (o odklad zažádali zákonní zástupci 133 předškoláků).

Ve 13 základních školách, které zřizuje město Zlín, se vzdělává přibližně 5 800 dětí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x