SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji je rozbředlý sníh i vyjeté ledové koleje

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve středu většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů se v kraji vyskytuje rozbředlý sníh i vyjeté ledové koleje.

Na Valašsku jsou komunikace I. třídy holé, mokré a sjízdné s opatrností. Na silnicích udržovaných chemicky je místy na krajnici sněhová kaše do pěti centimetrů. Na inertních úsecích je ujetá vrstva sněhu do osmi centimetrů, v horských oblastech do 15 centimetrů. Místy jsou vyjeté ledové koleje. Silničáři průběžně pluhují a provádějí posyp. Je mlhavo, což zhoršuje dohlednost. Obloha je zatažená a teploměr ukazuje od minus jednoho do plus čtyř stupňů Celsia.

Na Zlínsku je většina cest mokrá po chemickém ošetření a sjízdná s opatrností. Na vozovkách udržovaných inertem je nesouvislá vrstva rozbředlého sněhu krytá posypem. Místy se objevuje mlha. Je zataženo, místy prší a teploty se drží od nuly do tří stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku jsou silnice I. třídy holé, mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na komunikacích II. a III. třídy jsou zbytky sněhu po pluhování a řidiči musejí být opatrní. Je zataženo, prší a teploty se pohybují od jednoho do tří stupňů Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou hlavní silniční tahy mokré po chemickém ošetření a sjízdné bez problémů. Na vozovkách nižší třídy je rozbředlý sníh po chemickém ošetření a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Je zataženo s teplotami od jednoho do tří stupňů Celsia. Vyskytují se dešťové přeháňky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x