Zlínské divadlo opouští oblíbená herečka Marcilisová, od primátora dostala ocenění

ZLÍN -  Oblíbená herečka a držitelka divácké ceny Aplaus Milena Marcilisová končí po 32 letech svou aktivní činnost v Městském divadle Zlín, primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN) jí předal ocenění. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Ocenění primátora udělil Adámek Marcilisové za osobitý herecký projev a výrazové rozpětí rolí, kterým významně obohatila zlínskou divadelní scénu. Převzetím ceny tak herečka svou kariéru symbolicky zakončila. „Je štěstí, že se toho člověk dožil, že je relativně zdravý, v psychické pohodě a že mu to ještě myslí. A tak si říkám, že je nejlepší završit to,“ svěřila se Milena Marcilisová, která během setkání s primátorem přiznala, že umění odejít je opravdu těžké.

Z jeviště ale Milena Marcilisová zcela nezmizí. „Budu nadále pokračovat jako pracující důchodce,“ vysvětlila.

Podle Miroslava Adámka je Milena Marcilisová jedním ze symbolů zlínské divadelní scény. „Vytvořila spoustu nádherných rolí, ve kterých uplatnila šíři svého talentu a uměleckého projevu. Jsem velmi rád, že Ocenění primátora přijala, zaslouží si ho. Pokud se podaří najít vhodnou příležitost, rád bych ji poděkoval za vše, co pro naše divadlo udělala, i před velkým zástupem,“ dodal Adámek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x