SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji hrozí ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve čtvrtek většinou s opatrností sjízdné. Silničáři však varují před ledovkou, která se objevuje na řadě míst v kraji.

Na Valašsku jsou jedničkové komunikace holé, mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách II. a III. třídy je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrní. V horských oblastech je místy zledovatělá vrstva spolu s rozbředlým sněhem do 10 centimetrů. Silničáři vše průběžně ošetřují. Je polojasno s teplotami od dvou do šesti stupňů Celsia.

Na Zlínsku jsou jedničkové vozovky holé, mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách nižší třídy se tvoří náledí. V lesních úsecích je nesouvislá zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Je zataženo a teploměr ukazuje od dvou do čtyř stupňů Celsia.Všechna vozidla zimní údržby jsou v terénu a provádějí údržbu.

Na Kroměřížsku jsou cesty většinou holé nebo vlhké a s opatrností sjízdné. Kvůli podchlazenému povrchu však podle silničářů hrozí lokální namrzání cest a řidiči musejí být opatrní. Je polojasno a teploty se drží mezi třemi až pěti stupni Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou silnice holé, mokré a sjízdné bez problémů. Je polojasno a rtuť teploměru se vyšplhala na tři až šest stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x