Na sportovní činnost poputuje ve Vsetíně přes sedm milionů korun

VSETÍN - Vsetínští zastupitelé se rozhodli dotačně podpořit sportovní činnost ve městě částkou 7,3 milionu korun. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Radnice obdržela celkem 40 žádostí, podpory se nakonec dočká 36 žadatelů. V rozpočtu města pro letošní rok byla vyčleněna účelová rezerva na podporu tělovýchovy a sportu ve výši 7,365 milionu korun. „Tato částka odpovídá svou výší částce, která byla v roce 2012 určena pouze na podporu takzvaných prioritních sportů a organizací,“ informoval vsetínský místostarosta Stanislav Pavelec (TOP 09).

Do oblasti sportu byly od letošního roku zařazeny také volnočasové organizace, jejichž činnosti do této oblasti zasahují. Sportovní komise vyjádřila podporu prioritním sportům a současně navrhla podpořit i ostatní žadatele, k čemuž použila část finančních prostředků nutných pro zajištění činnosti hokejových subjektů. „Na dofinancování prioritních sportů bude nutné ve druhé polovině roku vyčlenit část očekávaných příjmů z loterijních společností,“ doplnil Pavelec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x