LYŽAŘSKÁ STŘEDISKA: I přes oblevu budou lyžařská střediska v provozu

ZLÍNSKÝ KRAJ – I přes výraznou oblevu budou lyžařská střediska ve Zlínském kraji o víkendu v provozu, některá nabídnou slevy pro školáky. Serveru Zlin.cz to sdělili jednotliví provozovatelé skiaerálů.

Skiareál Troják má na sjezdovkách asi 40 až 70 centimetrů sněhu, mimo sjezdovky leží sněhová pokrývka přibližně 15 centimetrů. Sněhové podmínky přejí i běžkařům. V okolí mohou vyrazit na některou z 52 kilometrů běžeckých tras. Právě na Trojáku lze totiž nastoupit na Hostýnskou běžeckou magistrálu. Pouze částečně upravena je trasa magistrála Hostýn – Lázy, Bukovina – Rusava Grapy, Klapínov – Kozlůvky, Holý vrch – Ráztoka, U tří kamenů – Hotel Říka a Tesák – Prašivý Buk.

V provozu je také nedaleký Tesák, kde je na sjezdovkách asi 50 centimetrů sněhu. Devítisetmetrová Kyčera však bude o víkendu mimo provoz, a to kvůli zvýšenému nebezpečí pádu stromů. Cvičná loučka bude fungovat v sobotu od devíti do 20 hodin a v neděli od devíti do 16 hodin.

V Beskydech na Valašsku mohou lyžaři vyrazit například do skiareálu Karolinka. Na sjezdovce tu mají 50 centimetrů sněhu, mimo sjezdovky je asi 35 centimetrů sněhu. Večer si mohou lidé zalyžovat v pátek i v sobotu, a to od 17.30 do 20.30 hodin.

Zajímavé akce pro školáky za jejich vysvědčení pořádají od pátku dva skiareály ve Velkých Karlovicích. Ski areál Razula například připravil pro školáky padesátiprocentní slevu na skipas. „Každý školák, který dostane na pololetní vysvědčení alespoň jednu jedničku, získá padesátiprocentní slevu. Akce potrvá do 6. února a využít ji mohou děti do 14 let věku. Musejí si ale s sebou vzít kopii vysvědčení a předložit ji na pokladně,“ upřesnil Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula. Raritou je také mimořádná akce pro školáky, kteří dostali na vysvědčení pětku z tělocviku. Ti obdrží celodenní skipas a půldenní výuku lyžování v  lyžařské školce zdarma.

Ski areál Razula hlásí sněhovou pokrývku na sjezdovkách okolo 70 centimetrů, vlivem teplot ale bude mimo provoz kluziště. V neděli 3. února se pak na sjezdovce Horal koná dětský lyžařský závod O pohár nejrychlejšího tygra. Je určen dětem do 12 let a jede se ve třech věkových kategoriích. Začátek je ve 13 hodin.

Výhody za vysvědčení mohou využít školáci také ve velkokarlovickém Skiareálu Synot Kyčerka. „Pokud nám děti přinesou ukázat své vysvědčení na kterém budou samé jedničky, mohou zde v  pátek lyžovat zadarmo. Akce samozřejmě platí také pro malé prvňáčky, kteří od své učitelky obdrží pouze slovní hodnocení,“ upřesnil Otto Kořistka, provozovatel areálu.

V provozu jsou na Kyčerce všechny vleky a na sjezdovkách leží v průměru 50 centimetrů sněhu. V neděli navíc začíná první ze tří závodů dětského Poháru Kyčerka 2013. Nedělní závod se uskuteční pod názvem Karlovský cap cup. Další dvě kola se pak pojedou 10. a 17. února.

„Jedná se o obří slalom na našich dětských sjezdovkách. Pojede se ve třech kategoriích: Sněhuláci – nejmladší děti do šesti let, Eskymáci do devíti let a největší dvanáctileté děti mohou závodit v  kategorii Sněženky a machři,“ upřesnil Kořistka.

I přes teplé počasí se lyžuje také na Slovácku, například na Stupavě mají na sjezdovkách metr sněhu, v okolí je přibližně 10 centimetrů sněhu. V provozu jsou všechny čtyři vleky a tři z pěti sjezdovek. Mimo provoz stále zůstává sjezdovka Červená II a Modrá.

Ve zlínském skiareálu J. Šperky leží na sjezdovce asi 40 centimetrů sněhu. Areál je v provozu od devíti do 19 hodin, o víkendech jsou pak vleky v provozu o půl hodiny dříve. Původně provozovatelé počítali se zprovozněním snowtubingu, kvůli oblevě ale bude dráha mimo provoz. Fungovat nebude ani snowpark.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x