Řidič se snažil objet kaluž, havaroval a škoda se vyšplhala na milion korun

HOLEŠOV - Řidič (29) nákladního automobilu Volvo se snažil na Holešovsku objet kaluž, havaroval a vzniklá škoda dosáhla částky přes milion korun. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Nehoda se stala na objízdné trase mezi obcemi Tučapy a Prusinovice. Řidič přepravoval náklad piva a chtěl objet větší louži na cestě. Přejel proto do levé části vozovky. V protisměru ale spatřil kolonu vozidel, a tak musel stočit řízení zpět na svou stranu a projet vodou. „Dostal se však až na krajnici, která stáhla zadní část auta do příkopu. Tam ještě náklaďák narazil do betonového mostku a převrátil se na pravý bok. Řidič i jeho spolujezdec naštěstí vyvázli bez zranění,“ podotkla Kyšnerová.

Policisté navíc zjistili, že řidič nerespektoval značku zakazující vjezd vozidel nad 7,5 tuny. Havarovaný automobil totiž i s nákladem vážil okolo 11 tun.

Na vozidle vznikla předběžná škoda milion korun, na převáženém zboží pak 10 tisíc korun. Poškozením betonového mostku vznikla škoda za pět tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x