Valašskomeziříčská radnice hodlá pokračovat v revitalizaci sídliště Štěpánov i Vyhlídka

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice se v letošním roce chystá pokračovat v dalších etapách revitalizace panelových sídlišť Štěpánov a Vyhlídka. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Renata Votrubová.

U sídliště Štěpánov půjde o čtvrtou etapu a u Vyhlídky o třetí. Regenerace sídlišť Štěpánov i Vyhlídka jsou přitom rozděleny shodně do pěti etap. „Chceme opravit nebo postavit dětská hřiště a sportoviště, upravit veřejnou zeleň i místní komunikace a vybudovat co nejvíce nových parkovacích míst,“ sdělil starosta Jiří Částečka (ODS).

Na Štěpánově se město chystá vybudovat například nová kontejnerová stání pro komunální a separovaný odpad, nové chodníky a 17 nových parkovacích míst. Také budou opraveny komunikace pro pěší, osazen nový mobiliář a v plánu jsou i úpravy zeleně a veřejného osvětlení.

Na sídlišti Vyhlídka je naplánovaná kompletní rekonstrukce dětského hřiště u Střediska volného času Domeček, vybudování nových kontejnerových stání pro komunální a separovaný odpad, stavba nových chodníků či 20 parkovacích míst. Zároveň se opravy dočkají komunikace pro pěší, bude osazen nový mobiliář, upravena zeleň a veřejné osvětlení.

Město počítá s dotací, která může činit až 70 procent rozpočtových nákladů, maximálně však čtyři miliony korun. Zbytek je hrazen z rozpočtu města. Náklady na čtvrtou etapu regenerace sídliště Štěpánov jsou více než osm milionů korun a u Vyhlídky činí necelých 11 milionů korun. „Jde o hodnoty před soutěží. Předpokládáme ale, že se soutěží zredukují o desítky procent a podstatně se tak spoluúčast města sníží,“ dodal vedoucí odboru komunálních služeb Václav Chajdrna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x