Policisté vyšetřují dva pokusy o vraždu

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínští kriminalisté vyšetřují dva pokusy o vraždu, jeden čin se stal v Tlumačově a druhý v bojkovické místní části Krhov na Uherskohradišťsku. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Jana Macalíková.

V pondělí 28. ledna večer se pohádali dva muži v jedné restauraci v Tlumačově. Ostatní hosté se je snažili utišit, což se podařilo jen na chvíli. Muži si přesedli od stolu k pultu a hádka začala nanovo, i s fyzickými ataky. „Pachatel, kterým je šedesátiletý muž, měl vzít nůž a pobodat svého devětatřicetiletého známého. Nakonec je ostatní hosté od sebe odtrhli,“ podotkla Macalíková.

Druhý pokus o zločin se stal jen o 48 hodin později. Ve středu 30. ledna přijel dvaačtyřicetiletý pracovník finanční instituce domů za svým klientem, který mu měl dát splátku za úvěr. Když se věnoval dokladům a listinným materiálům, klient – pětatřicetiletý muž z Krhova na Uherskohradišťsku  – ho tupým předmětem udeřil do hlavy a na chvíli omráčil. „Muž upadnul na zem, naštěstí se však včas probral. Právě ve chvíli, kdy nad ním stál jeho zákazník se sekerou a chtěl ho udeřit do hlavy. Muži se začali dohadovat a prát, nakonec se hostu podařilo dostat z domu a přivolal si pomoc,“ upřesnila Macalíková.

Oba pachatele již policisté obvinili z pokusu o vraždu a v případě prokázání viny jim hrozí vězení na 10 až 18 let. „Přesto je vyšetřování obou kauz ještě v plném proudu, snažíme se zjistit další informace a vyslechnout co největší počet svědků. Mimo jiné potřebujeme u obou případů zjistit motiv,“ doplnila Macalíková.

Přelom roku byl pro zlínskou policii nebývale hektický. Jen za leden vyšetřovali kriminalisté dvě vraždy a čtyři pokusy. V roce 2012 se ve Zlínském kraji stalo celkem sedm vražd a devět pokusů o vraždu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x