Kroměřížským policistům se podařilo vytvořit identikit podvodnice, která okrádá seniory

KROMĚŘÍŽ - Další seniorka (80), tentokrát z Holešova, se stala obětí neznámých podvodnic. Policistům se ale tentokrát podařilo vytvořit zdařilý identikit jedné z pachatelek a prosí veřejnost o pomoc, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Seniorka z Holešova se s podvodnicemi potkala poslední lednový den. Neznámé ženy zazvonily na zvonek u vchodu jednoho holešovského bytového domu a seniorka je prostřednictvím elektronického zařízení pustila dovnitř.

Podvodnice pak chvíli s ženou hovořily na chodbě před bytem. Při rozhovoru ale na cizí ženy neustále štěkal stařenčin pes, a tak se ho rozhodla zavřít do obývacího pokoje. Mezitím ženy bez pozvání vešly do předsíně a následně se vloudily až do kuchyně. „Tam jedna z nich začala seniorce nabízet masážní přístroj, druhá se volně pohybovala po bytě. Seniorka nakonec koupi zboží odmítla a samozvaná návštěva odešla. Po chvíli ale žena zjistila, že v ložnici pod matrací chybí její úspory. Přišla o 13 tisíc korun,“ popsala jednání podvodnic Kyšnerová.

Pachatelkám nyní hrozí až dva roky vězení.

„Podařilo se nám ale vytvořit zdařilý identikit jedné z pachatelek, žádáme proto veřejnost o pomoc při určení její totožnosti. Informace mohou občané poskytnout na kterémkoliv obvodním oddělení Policie ČR nebo na bezplatné lince 158,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x