Na Uherskohradišťsku ubylo v meziročním srovnání opilců za volantem, nepřipoutaných řidičů i aut ve špatném technickém stavu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Z meziročního srovnání počtu dopravních přestupků na Uherskohradišťsku vyplynulo, že na cestách v regionu policisté v loňském roce zastavili podstatně méně opilých či nepřipoutaných řidičů než v roce předchozím. Serveru Zlin.cz to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Například opilých řidičů přistihli policisté oproti roku 2011 o třetinu méně. Za celý uplynulý rok zadrželi policisté 283 podnapilých šoférů, o rok dříve jich v policejní síti uvízlo 417. Rozdíl je 32 procent. Ještě větší pokles přestupků zaznamenali policisté u nepoužití bezpečnostních pásů. V roce 2012 zastavili policisté v regionu 875 nepřipoutaných řidičů, v roce 2011 bylo hříšníků 1 712. Za loňský rok tak těchto přestupků ubylo o 49 procent. O 43 procent méně evidují policisté v loňském roce také případů, kdy řidiči jeli v autě ve špatném technickém stavu. V roce 2011 zadrželi v této souvislosti 2 818 řidičů, loni pak 1 618.

Naopak o 13 procent narostl počet řidičů přistižených při rychlé jízdě. „Kontrola dodržování stanovené rychlosti je téměř každodenní náplní činnosti dopravních policistů. V roce 2012 jsme začali využívat VW Passat a výsledky se jednoznačně dostavují. Dokážeme operativně zastavovat příliš rychlé nebo nebezpečně předjíždějící řidiče, kteří jsou na našich tranzitních silnicích první třídy velkým problémem,“ konstatoval vedoucí uherskohradišťských dopravních policistů Robert Rampáček.

Přibylo také lidí řídících auto s telefonem v ruce, a to o 10 procent. O 10 procent přibylo i řidičů pod vlivem drog a o čtyři procenta pak šoférů, kteří jeli na červenou nebo nedali přednost v jízdě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x