Valašskomeziříčská MHD zřejmě přestane zajíždět do Poličné a Krhové

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská městská hromadná doprava zřejmě přestane jezdit do nově osamostatněných bývalých městských částí Poličná a Krhová. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Linka číslo 1, která dosud spojovala Poličnou a Krhovou s centrem města, zřejmě bude zrušena k poslednímu březnu.

„Linku jsme zavedli na základě žádosti Přípravných výborů Poličná a Krhová. Na zavedení linky jsme se dohodli na společném jednání na konci října minulého roku. Původní požadavek ze strany Přípravných výborů zněl na provoz do konce června, správci obcí jmenovaní Ministerstvem vnitra však souhlasili s uzavřením dohody o provozu pouze do konce března. Takto byla podepsána dohoda mezi Poličnou, Krhovou a Valašským Meziříčí,“ sdělil místostarosta města Jiří Pernický (nez.).

Linka číslo 1 tak zahájila provoz od změny jízdních řádů loni  9. prosince. Již nyní je ale její osud po posledním březnu nejistý. „Při osobním jednání nám starosta Poličné sdělil, že s provozem MHD do Poličné po posledním březnu již nepočítá. Ze strany vedení Krhové jsme také neobdrželi žádnou žádost o prodloužení termínu provozu MHD. Pokud se situace nezmění do poloviny února, kdy zasedá Rada města Vsetína, která jediná může o prodloužení provozu s dostatečným předstihem rozhodnout, autobusy MHD prvního dubnového dne již do Krhové a Poličné nevyjedou,“ doplnil Pernický s tím, že vzhledem k trasování dalších linek MHD Valašské Meziříčí se zrušení linky občanů města nijak nedotkne.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x