Policisté dopadli muže, který v Rožnově opakovaně hrozil bombovým útokem

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Kriminalistům se podařilo vypátrat autora anonymních telefonátů, kterými opakovaně oznamoval uložení bomby v několika budovách v Rožnově pod Radhoštěm. Jak serveru Zlin.cz uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková, jednalo se o jedenadvacetiletého recidivistu ze Zubří.

Anonymními telefonáty se chtěl pomstít policistům, kteří v tu dobu proti němu vedli trestní stíhání. Navíc prý chtěl podle svých slov vidět na vlastní oči činnost zasahujících složek. Na zasahující policisty a hasiče se pak během zásahu díval z okna.

Poprvé zavolal loni 6. září. Bomba měla být na internátu u staré pošty a policisté s hasiči museli tehdy evakuovat 80 studentů, kteří museli být mimo budovu až do tří hodin do rána. O pět dní později volal mladík ze Zubří znovu. Tentokrát měla být výbušnina v budově pošty. Naposledy se muž ozval mezi vánočními svátky a tvrdil, že bomba je v jednom rožnovském baru. Evakuace se dotkla asi 20 lidí.

„Muž policistům telefonoval pod vlivem drog a má za sebou velmi bohatou trestní minulostí majetkového charakteru. Počátkem letošního ledna skončil ve vazbě, protože se na Rožnovsku dopustil několika vloupání. Vnikl například do trafiky, domova mládeže, sportovního klubu a ukradl i karavan,“ řekla Javorková.

Za šíření poplašné zprávy nyní recidivistovi hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Navíc bude muset mladík uhradit několikatisícové výdaje, které vznikly složkám integrovaného záchranného systému při planých výjezdech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x