Z ledu přímo do nemocnice. Hokejového trenéra zranil malý svěřenec

Tohle je příběh o tom, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A také po ledech. Neštěstí přitom není možná to úplně pravé slovo, spíše smůla, nehorázná smůla, Tam, kde by ji nikdo nečekal.

Jiří Kovář se věnuje malým hokejovým začátečníkům ve Zlíně tři desítky let. Jeho rukama vlastně prošly všechny současné a do značné míry i bývalé hvězdy zlínského hokeje. Třeba Petr Leška. Jen tak mimochodem, ten je jedním z nechtěných hrdinů příběhu, který nemá obdoby.

Jiří Kovář trénoval před pár dny jako léta letoucí druháky zlínského PSG. Všechno běželo jako jindy. „Nacvičovali jsme normálně hokejové základy, stál jsem na bruslích a vysvětloval klukům jak vyjet do útoku. Vtom jsem ale ucítil náraz a pak šílenou, ochromující bolest, představte si, že mne zezadu, samozřejmě bez úmyslu srazil jeden z kluků, který nedobrzdil a ke vší smůle největší pořízek mezi ostatními,“ vysvětluje peripetie neobvyklého úrazu zkušený trenér.

Z ledu se vůbec nemohl zvednout bez cizí asistence. Na pomoc mu přispěchali tři z tatínků, jejichž ratolesti měl trenér spolu s kolegou v parádě. Jedním z nich byl Petr Leška, druhým Tomáš Žižka hrající momentálně v brněnské Kometě. Oba trenéra odvezli na střídačku. „Byla to samozřejmě naše jasná okamžitá povinnost,“ vrací se k úrazu Petr Leška. Třetí z nich, bývalý zlínský brankář Robert Hamrla, už bleskově volal záchranku.

Kovář putoval do nemocnice s vážnou diagnózou, zlomeninou krčku stehenní kosti, léčit se bude řadu týdnů. Dobrou náladu ale chlapík neztrácí ani na lůžku. „Moc rád bych vyřídil klukům, ať makají a děkuji celé zlínské traumatologii, skvěle se o mne starají,“ vzkazuje s tím, že by se rád brzy podíval domů a pokračoval v léčbě tam.

Zažil jsem toho v téměř třicetileté praxi hodně, ale úraz způsobený malým svěřencem, to si tedy nepamatuji,“ uvedl primář Úrazového oddělení Krajské nemocnioce Tomáše Bati ve Zlíně Marcel Guřan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x