Rožnovské informační centrum navštívil rekordní počet lidí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovské informační centrum navštívil v loňském roce rekordní počet turistů. Jak serveru Zlin.cz oznámil mluvčí města Tomáš Gross, centrum eviduje nárůst klientů už pátým rokem po sobě.

Celkem zavítalo do infocentra 18 886 hostů, tuzemskou klientelu tvořilo 17 949 lidí, zahraniční pak 937.

Už popáté za sebou eviduje město nárůst návštěvníků. V roce 2010 například využilo služeb informačního centra města 9 349 turistů a o rok později 16 480 hostů. V loňském roce se návštěvnost centra opět zvýšila. „Navýšení se týká domácích turistů. Mezi zahraničními klienty tvoří jednoznačnou většinu hosté ze Slovenska následováni Němci, Poláky a Holanďany. Rožnov ale podle statistik navštívili také turisté z Velké Británie, Rakouska, Itálie nebo USA,“ upřesnil Gross.

Nejvíce práce měly zaměstnankyně infocentra v červenci a srpnu, kdy si pro informace o zajímavostech Rožnova a okolí přišlo dohromady více než devět tisíc návštěvníků.

„V uplynulém roce jsme kromě rekordní návštěvnosti domácích a zahraničních turistů zaznamenali také zvýšený zájem ze strany Rožnovanů o některé služby informačního centra. Jedná se především o nákup vstupenek na různé kulturní, sportovní a společenské akce v celé republice přes prodejní portály a využívání veřejného internetu,“ uvedly pracovnice centra Karin Dernická a Veronika Janošková.

Také pro letošní rok chystá rožnovské informační centrum několik zásadních změn. Tou hlavní bude výrazné rozšíření provozní doby, která se v hlavní turistické sezoně od května do konce září prodlouží o hodinu, takže v provozu bude od 8.30 do 18 hodin a významně se prodlouží o víkendech. Dosud bylo centrum otevřeno v sobotu od devíti do 15 hodin a v neděli od devíti do 12 hodin. Nově bude provozní doba po oba dny od devíti do 17 hodin. „Od začátku března navíc začne v centru fungovat úschovna batohů a stále jednáme o možnosti zřízení půjčovny kol a koloběžek,“ uzavřely Dernická a Janošková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x