Uherské Hradiště jarošovský pivovar nekoupí

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Vedení uherskohradišťské radnice se rozhodlo areál jarošovského pivovaru nekoupit. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

Město mělo o koupi areálu zájem už v minulosti a bylo ochotno za objekt zaplatit pět milionů korun. Současný majitel, společnost Heineken, vypsala výběrové řízení na nového majitele a město se s firmou domluvilo, že dorovná nejvyšší nabídku. Ta nakonec byla 15,5 milionu korun a město s výší ceny souhlasilo. Problémem ale byla exekuce. U nemovitosti je totiž v současné době vedena poznámka o nařízené exekuci.

„Jedná se o exekuci sporné pohledávky, proto byly  proti vedené exekuci podány veškeré opravné prostředky. Nemovitost nebude exekucí postižena, sporná částka byla složena na účet exekutora jako jistota,“ konstatovala mluvčí Heineken Kateřina Beute. Podle právníků města ale není jisté, že by i přes zaplacení ceny nebyl výkon exekuce nařízen. V takovém případě by se areál mohl ocitnout v dražbě. Zastupitelé proto takřka jednohlasně koupi jaroškovského pivovaru zamítli.

Podle místostarosty Hradiště Stanislava Blahy (ODS) však zájem města o koupi objektu setrvává. „Hodláme o koupi objektu jednat buď se současným či s budoucím novým majitelem,“ podotkl Blaha.

Výběrové řízení na prodej areálu pivovaru Jarošov stále probíhá. „Jeho výsledek bychom měli znát v příštím týdnu. Do té doby jeho průběh nebudeme nijak nekomentovat. Pokud by se kterýkoliv z účastníků řízení rozhodl z něj odstoupit, budeme jeho rozhodnutí respektovat jako projev jeho svobodné vůle,“ poznamenala Beute.

Areál pivovaru je opuštěný už asi 14 let. „Jsme si vědomi morálního závazku, který máme vůči obyvatelům Jarošova. Opuštěný pivovar samozřejmě chátrá, láká různé asociály a dělá městu ostudu. Nechceme, aby byl Jarošov rozdělen na dvě části, ale stejně jako tamní obyvatelé bychom ho rádi spojili. Jednotlivé části pivovaru bychom také mohli nabídnout k využití různým investorům,“ dodal Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x