Otrokovice ozdobí další dřevěné sochy

OTROKOVICE - Celkem šest dřevěných plastik přibude v létě v Otrokovicích, kde přesně budou sochy stát, zatím není jasné. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Krupková.

Plastiky opět vyrobí místní řezbáři. Město jim na pořízení materiálu, zejména vzrostlých dubových kmenů, vyčlenili částku 40 tisíc korun.

Sochy přibývají ve městě už tři roky, poprvé vytvořili řezbáři tři, další rok čtyři a loni pak šest plastik. Stojí v parku před Společenským domem a vytvořily zde unikátní přírodní amfiteátr. V započaté tradici hodlá město pokračovat i letos, tentokrát již na jiném místě.

„Spolupráci s otrokovickými umělci vnímáme jako velmi přínosnou. Ve městě vznikají atraktivní umělecká díla a současně se přirozeným způsobem prezentují osobnosti velmi významné pro místní kulturu. Navazováním a utužováním této spolupráce můžeme zvelebovat všechny části města a stát se místem s unikátními uměleckými zákoutími,“ konstatoval starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Šest vyzrálých dubových kmenů pro výrobu plastik je nutné zakoupit nyní, v období vegetačního klidu. Stejně jako loni budou mít lidé možnost sledovat dokončení soch při řezbářském sympoziu, které se uskuteční v rámci Otrokovických letních slavností ve dnech 19. až 21. července.

Kde přesně budou sochy letos umístěny zatím není jasné. „Výtvarníci sami navrhli jejich umístění do parku před městskou poliklinikou. Vytipováno však máme více míst, proto bude záležet na výsledku společných jednání, která nás čekají,“ dodal Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x