Zloděj napadl ochranku láhví slivovice

VSETÍN - Policisté na Vsetínsku se setkávají s čím dál agresivnějšími zloději, naposledy mladý muž napadl láhví slivovice ochranku supermarketu, která ho při krádeži dopadla. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Sedmadvacetiletý muž ze Vsetína kradl hned ve dvou obchodech. Z prvního si chtěl odnést dvě lahve vína, které schoval do batohu. Ochranka ho ale při krádeži přistihla a zloděj tak musel alkohol vrátit. Po neúspěchu vešel zloděj do dalšího obchodu, kde si schoval za kalhoty dvě láhve slivovice. Ani tentokrát nebyl úspěšný.

„Pracovník ostrahy objektu muže za pokladnou vyzval, aby ho následoval do vedlejší místnosti. Zloděj šel za ním, ale v místnosti prorazil dveře vedlejšího vchodu a utekl ven. Muž z ochranky utíkal za ním. Když ho dostihl, udeřil ho zloděj dvakrát láhví slivovice do hlavy,“ konstatovala Javorková. Agresivní zloděj skončil v rukou policistů a poté putoval na záchytku do Kroměříže. V dechu měl 2,24 promile alkoholu. Za krádež a pokus ublížení na zdraví mu nyní hrozí až tříleté vězení. Muž byl v minulosti za násilnou trestnou činnost stíhán.

Nejde ale o ojedinělý případ, kdy se zloděj choval agresivně. Podobná událost se stala rovněž ve Vsetíně. Sedmatřicetiletý muž z Ostravy ukradl v supermarketu 10 lahví rumu a pět lahví likéru značky Baileys. Alkohol si dal pod bundu, prošel přes pokladnu, kde už na něho čekali detektivové z ochranky. „Muž se dal na útěk. Když ho detektivové venku dostihli, zloděj je začal fyzicky napadat. Při potyčce vypadlo zloději z pod bundy několik lahví alkoholu, které se rozbily. Utéci se mu ale nepodařilo,“ doplnila Javorková s tím, že lapka má přes 10 záznamů v rejstříku trestů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x