Ve Valašském Meziříčí budou k vidění neobvyklé obrazy se zvířecí srstí

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve valašskomeziříčské galerii Kaple se v pátek uskuteční vernisáž neobvyklé výstavy kreslířky Dany Sahánkové nazvané Cave bēstiās. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí města Renata Votrubová, autorka na svých obrazech využívá zvířecí srst.

Návštěvníci budou moci obdivovat zejména velkoformátové kresby, které spojuje struktura všudypřítomné zvířecí srsti. Vernisáž se uskuteční v pátek od 18 hodin a expozice potrvá v galerii do 4. dubna.

„Dana Sahánková se od počátku soustavně věnuje kresbě s přesahy k objektu. Její tvorba převážně reflektuje symbiózu mezi lidským a zvířecím rodem. Konkrétní inspirací jsou psy a kočky, které autorka dobře zná z prostředí domova,“ poznamenala galeristka Vlasta Červenková.

Autorka vytváří převážně monumentální kresby v čisté formě, pracuje s kombinovanou technikou a její typickou texturou na obrazech je zvířecí srst.

Dana Sahánková absolvovala v letech 2005 až 2011 pražskou AVU. Studijně pobývala na Ecole Nationale Supérieure d´art v Dijonu a poté pokračovala v ateliéru Nová média II Veroniky Bromové (AVU). Patří mezi finalisty Ceny kritiky 2012, kde získala Cenu sympatie diváků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x