Policisté zadrželi na silnicích Uherskohradišťska více zfetovaných řidičů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policistům na Uherskohradišťsku se v uplynulém týdnu podařilo odhalit více zfetovaných řidičů než v týdnu předchozím. Serveru Zlin.cz to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

V uplynulém týdnu se zvýšil i počet rychle jedoucích řidičů a počet vozidel ve špatném technickém stavu.

V posledním lednovém týdnu zastavili policisté na Slovácku jednoho řidiče pod vlivem drog, v prvním únorovém týdnu vyšel pozitivní test na drogy hned čtyřem řidičům. Jednalo se zejména o marihuanu, amfetamin a extázi. K požití drogy se všichni přiznali. Také osmadvacetiletá žena, která tvrdila, že požila před třemi dny pervitin. Tito řidiči se nevyhnou přestupkovému řízení a pokutě.

Výrazně stoupl počet rychlých šoférů, před dvěma týdny zadrželi policisté 35 řidičů, kteří překročili povolenou rychlost, a v posledních sedmi dnech jich strážci zákona odhalili 53. Šestitisícovou kauci dopravním policistům zaplatil například šestačtyřicetiletý řidič, který nedodržel nejvyšší povolenou rychlost na trase mezi Uherským Brodem a Starým Hrozenkovem. Místo povolené devadesátky jel rychlostí 157 kilometrů v hodině.

Špatný technický stav vozidel zjistili policisté v posledním týdnu ve 43 případech, o týden dříve to bylo ve 27 případech.

Za posledních sedm dní vzrostl mírně i počet podnapilých řidičů, v policejní síti skončilo v uplynulém týdnu šest řidičů, v týdnu předtím to byli čtyři šoféři. Jeden opilý řidič si sedl po pár pivech a pár panácích fernetu do auta, které měl na parkovišti v Kunovicích. Přes hodinu bloudil po Uherském Hradišti a po Kunovicích. Byl tak opilý, že si ani nepamatoval, jak se autem dostal na cestu za Kunovicemi směrem na Kostelany nad Moravou. „Kdyby nebylo řidiče, který oznámil na linku 158, že přes tuto cestu stojí auto a okolo se motá opilý řidič, mohlo by dojít i k nějakému neštěstí. Muž měl v krvi 2,18 promile alkoholu. Sedmatřicetiletý řidič se k pití alkoholu doznal,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x