Mladí studenti mohou své školní práce zaměřit na město Valašské Klobouky a ještě získají odměnu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Město Valašské Klobouky vypisuje v letošním roce pokračování grantového programu Spolupráce se studenty. Mladí žáci a studenti se díky němu mohou ve svých semestrálních, ročníkových či závěrečných pracích zabývat aktuálními tématy života ve Valašských Kloboukách a v případě úspěšného zpracování získat odměnu, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Studenti mohou volit buď z připraveného seznamu témat, nebo mohou požádat o schválení vlastního zadání.

„Prostřednictvím programu Spolupráce se studenty bychom rádi zapojili mladé lidi do veřejného života, přizvali je k představení jejich nápadů a námětů a také je motivovali k zájmu o studium. V minulých letech se už účastnily desítky studentů a vznikla nejedna podnětná a inspirativní spolupráce,“ poznamenal starosta města Valašské Klobouky Dalibor Maniš (nez.). Vypracována tak byla například studie krytého bazénu, analýza současného stavu dialektu na jižním Valašsku, územní a architektonická studie využití areálu základní školy či návrh přístřešku pro kontejnery na tříděný odpad.

Pro studenty základních, středních i vysokých školách je vytvořen pestrý seznam témat pro jejich školní práce, město ale přivítá i jejich vlastní iniciativu. Úspěšní studenti přitom mohou za svá díla získat odměnu ve výši tisíc korun. Pro letošní rok vyčlenila rada města na tyto odměny 20 tisíc korun.

Zájemce o zapojení do programu musí splnit několik podmínek. Tou základní je studium na základní, střední, vyšší odborné či vysoké škole, dále je nutné zaměřit školní práci na aktivity města Valašské Klobouky či jeho společností a v případě vlastního tématu jej nejprve nechat schválit a registrovat do seznamu. Všechny práce pak musejí mít svého vedoucího.