Webové stránky města Rožnov pod Radhoštěm navštívil rekordní počet lidí

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Webové stránky města Rožnov pod Radhoštěm si v loňském roce prohlédl rekordní počet lidí. Jak server Zlin.cz informoval mluvčí města Tomáš Gross, jde o největší návštěvnost v historii rožnovského webu.

Městské webové stránky v uplynulém roce navštívilo celkem 576 160 uživatelů. Tento počet je o 85 374 přístupů vyšší než v roce 2011. V meziročním srovnání se návštěvnost webu zvedla o 17 procent.

„Vysokou návštěvnost jsme tradičně zaznamenali v období letních prázdnin. V tomto čase jsou nejčastějšími návštěvníky turisté, kteří vyhledávají informace, jak strávit dovolenou na Rožnovsku a blízkém okolí. Svědčí o tom zvýšená návštěvnost stránek s tipy na výlet, ubytování, krytý bazén, kultura, kino, Informační centrum či kalendář akcí,“ řekla Jana Matoušková, která rožnovské stránky edituje s tím, že nečekaně největší návštěvnost stránek byla v měsících říjnu a listopadu. „V tomto období byly nejvíce navštěvovány sekce úřední deska, městský úřad a jeho jednotlivé odbory, aktuality, kino, diskusní fórum, psí útulek, dnešní akce, krytý bazén, zdravotnictví nebo tiskové zprávy,“ doplnila Matoušková.

Statistika dále ukazuje, že občané Rožnova nejčastěji navštěvují kalendář akcí, diskusní fórum, webkameru, úřední desku, veřejné zakázky, aktuality z městského úřadu, psí útulek, sekci Krytý bazén, kino nebo fotogalerii. „V loňském roce byla otevřena Jurkovičova rozhledna. Tato událost určitě také přispěla k většímu zájmu o webovou prezentaci města. Fotografie z otevření a také stránka věnovaná rozhledně mají vysokou návštěvnost,“ konstatovala Matoušková.

Novinkou loňského roku je, že si občané mohou přes internet ověřit, zda je daný úředník přítomen na svém pracovišti, a to na stránce s telefonním seznamem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x