Valašskomeziříčská radnice chce se státní podporou postavit chodník v Bynině a cyklochodník v Šafaříkově ulici

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice podala dvě žádosti o příspěvky z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury pro rok letošní rok, a to na realizaci bezbariérového chodníku v Bynině a na druhou etapu cyklochodníku v ulici Šafaříkova. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Renata Votrubová.

Celkové předpokládané náklady na realizace obou akcí budou činit přibližně 26,5 milionu korun, z toho příspěvek z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury by mohl být ve výši 7,6 milionu korun.

Druhý úsek bezbariérového chodníku v Bynině by stál 14,8 milionu korun, z toho státní příspěvek by činil 4,6 milionu korun. „Jedná se o realizaci další části chodníkového tělesa v místní části Bynina o délce 800 metrů a šířce dva metry. Součástí stavby je úprava komunikace a propustku, opěrné zdi, dešťová kanalizace a úpravy stávajících inženýrských sítí,“ upřesnil Aleš Cáb z odboru komunálních služeb.

Náklady na stavbu cyklochodníku podél ulice Šafaříkova o délce 550 metrů a šířce dva metry, propojujícího první etapu stavby s místní části Hrachovec, jsou vyčísleny na 11,7 milionu korun, z toho státní příspěvek může činit tři miliony korun. „Součástí stavby je také úprava komunikace, dešťová kanalizace, veřejné osvětlení a přeložky stávajících oplocení,“ doplnil Cáb s tím, že obě žádosti budou předloženy k projednání Výboru Státního fondu dopravní infrastruktury a výsledek se město doví v průběhu měsíce dubna.

V případě, že příspěvky budou schváleny, bude bezbariérový chodník v Bynině a druhá etapa cyklochodníku v ulici Šafaříkova zrealizovány ještě letos.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x