Obyvatelé Otrokovic si v loňském roce městu méně stěžovali

OTROKOVICE - Otrokovická radnice registruje za loňský rok výrazný pokles počtu písemných stížností a podnětů ze strany obyvatel. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Lenka Krupková.

Stížností a podnětů eviduje město v loňském roce celkem 82, tedy o 62 méně než v roce 2011. Z celkem 34 stížností bylo šest důvodných a čtyři částečně důvodné. Podněty klesly z předloňských 103 na loňských 48.

„V minulých letech jsme dostávali výrazně vyšší počet podání zejména v oblasti dopravy a pozemních komunikací. Často jsme řešili také problematiku zápachu, která nás velmi trápila, ale společnými silami se nám ji se společností Toma podařilo vyřešit. Příjemným zjištěním také je, že jsme neobdrželi žádnou petici. Loni jich bylo celkem pět, z čehož dvě se týkaly například výkonu přenesené působnosti,“ podotkl starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

V porovnání s předchozím kalendářním rokem došlo loni k nárůstu počtu podaných písemných žádostí o poskytnutí informace z 10 na 22. „Většina žádostí směřovala k informacím vyplývajícím z výkonu přenesené působnosti, jako jsou kopie dokumentů ze správních spisů a informace o správních řízeních. Několik žádostí se týkalo například investičních plánů města či veřejných zakázek,“ doplnil Budek.

--> --> --> --> -->