Podnikatelé mají poslední možnost podat na kraji žádost o inovační vouchery

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj ve spolupráci s Evropským fondem pro regionální rozvoj opět umožní podnikatelům čerpat dotace na výzkumně-vývojovou spolupráci s vysokými školami. Podnikatelské subjekty mohou o inovační vouchery požádat nejpozději do 15. února, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí kraje Gabriela Dvorníková.

Podnikatelé mohou získat vouchery v hodnotě 80 až 199 tisíc korun. Inovační vouchery podporují konkurenceschopnost podniku, umožňují podnikatelům pracovat s prvotřídními výzkumnými a vývojovými centry při vysokých školách a přinášejí inovativní a kreativní myšlenky.

V loňském roce bylo ve Zlínském kraji s podporou inovačních voucherů úspěšně zrealizováno 29 konkrétních případů spolupráce firem s vysokými školami.

„Společnost Mandy Zlín využila například inovační voucher ve výši 110 tisíc korun na spolupráci s Centrem polymerních systémů na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Jednalo se o realizaci projektu Vývoj nového technologického postupu přípravy hořlavého gelu, v rámci kterého došlo k podstatnému zlepšení požadovaných vlastností hlavního výrobku této firmy,“ konstatovala Dvorníková.

Na inovačních voucherech spolupracují kromě zlínské univerzity i Vysoké učení technické v Brně, Vysoká škola báňská -Technická univerzita Ostrava, Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Univerzita Palackého v Olomouci a Masarykova univerzita v Brně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x