Běžkaři pomohli zachránit zraněného muže, který odmítal jakoukoliv pomoc

VYŠKOVEC - Dvojice běžkařů objevila během své sobotní tůry ležet ve sněhu v katastru obce Vyškovec na Uherskobrodsku zraněného muže a i přes jeho odpor se mu běžkaři rozhodli pomoci. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Běžkaři nejprve vzdorujícího muže dopravili k jeho blízkému domu. Muž ale odmítal komunikovat a zůstával na mrazivém počasí, byl zraněný v obličeji, silně podchlazený a běžkaři tak měli obavy, že muž umrzne. Vyžádali si proto pomoc hasičů a zdravotníků.

Po příjezdu do Vyškovce však uherskobrodští hasiči zjistili, že po prudce svažité komunikaci, na které byla uhrnutá a zledovatělá vrstva sněhu, se zásahovým autem neprojedou. Hasiči tak museli ke zraněnému dojít asi dva kilometry pěšky. „Už během cesty si velitel zásahu se starostou obce dojednal možnost poskytnutí traktoru pro přesun hasičů i zraněného. Nakonec se na místo podařilo dostat posádce záchranky v terénním vozidle s pohonem všech kol,“ konstatoval Netopil.

Zraněný muž však stále odmítal jakoukoliv pomoc a záchranářům trvalo, než se jim podařilo dostat zraněného do sanitky a transportovat ho do nemocnice. Domluvený traktor na závěr akce pomohl hasičům při otočení cisterny na zcela nesjízdné komunikaci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x