Padesátka lidí pátrala po ztraceném běžkaři, záchranáři ho našli podchlazeného, ale živého

PULČÍN - Rozsáhlé pátrání se v noci na neděli uskutečnilo v okolí Pulčína, kde se ztratil jedenapadesátiletý běžkař. Jak server Zlin.cz informovala policejní mluvčí Lenka Javorková, v ranních hodinách objevili muže podchlazeného, ale živého.

Do pátrací akce se zapojilo kolem 50 lidí, běžkaře se vydali hledat profesionální i dobrovolní hasiči, několik členů horské služby, policisté i obyvatelé Pulčína. Muže nakonec objevili ve tři hodiny ráno v korytě Pulčínského potoka. „Byl promočený, silně podchalzený, ale živý. Záchranka ho okamžitě převezla do nemocnice,“ konstatovala Javorková.

Pohřešování muže oznámila policistům kolem sobotní půl desáté večer manželka. Uvedla, že její muž šel na běžky, měl jít z Pulčína do Zděchova, kde bydlí.  Kolem půl deváté večer jí volal z mobilního telefonu, že se ztratil, ale že bez problémů dojde. Říkal, že je někde na kopci. „Trasu znal, chodíval tam několik let.  Když se však nevrátil ani po hodině, kontaktovala žena. Zjistili jsme, že se z Pulčína vydal na cestu domů kolem šesté hodiny večer. Zorganizovali jsme pátrací akci. Pátrající měli k dispozici čtyři sněžné skútry a dvě čtyřkolky,“ podotkla Javorková.

Ztracený muž měl sice u sebe mobilní telefon, ale naposledy mluvil se svojí manželkou kolem půl deváté večer. Pak už se s ním nedařilo spojit, telefon jen vyzváněl. „Zvažovali jsme přivolání vrtulníku, ovšem vzhledem k velké mlze by to bylo bezpředmětné. Silně podchlazeného běžkaře se nakonec podařilo najít po třetí hodině ráno v korytě Pulčínského potoka. Všem lidem, kteří se do pátrání po zapojili, velmi děkujeme. Běžkaři totiž bezpochybně zachránili život,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x