Zloděje navigací prozradily pachové stopy

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Policistům se podařilo dopadnout muže (34) z Ostravy, který v Rožnově pod Radhoštěm kradl z aut navigace. Jak serveru Zlin.cz řekla policejní mluvčí Lenka Javorková, zloděje usvědčily pachové stopy.

Zloděj ukradl navigace ze tří aut loni na jaře. Jednalo se o zabudované satelitní navigace v hodnotě od 25 do 74 tisíc korun. Celkově ukradl zařízení za 125 tisíc korun. „Před několika dny jsme obdrželi výsledky kriminalistických expertíz z oboru kriminalistiky, odvětví genetiky a oboru pachové identifikace, ve kterých jsme srovnávali stopy zajištěné ve vozidlech se vzorky muže z Ostravy. Na základě těchto důkazů jsme muže obvinil z krádeže vloupáním a poškození cizí věci,“ podotkla Javorková.

Kromě škody odcizením navigací způsobil zloděj na třech autech Škoda Octavia, Škoda Superb a VW Passat další škodu rozbitím oken, a to ve výši 65 tisíc korun. „Muž má několik záznamů v rejstříku trestů, které se týkají majetkové trestné činnosti. V současné době je ve věznici. Za krádeže navigací mu hrozí až pětiletý trest,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x