SJÍZDNOST SILNIC: Dopravu v kraji komplikuje nový sníh

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v úterý sjízdné pouze se zvýšenou opatrností. Podle informací jednotlivých Správ a údržeb silnic komplikuje dopravu nový sníh, silničáři jsou v terénu a snaží se následky nočního sněžení zmírnit.

Na Valašsku leží na všech komunikacích vrstva nového sněhu a řidiči musejí být při jízdě obezřetní. Objevují se sněhové přeháňky, které zhoršují dohlednost. Navíc silničáři varují, že při ranním poklesu teplot může povrch cest namrzat. Je zataženo a teploměr ukazuje od minus osmi do minus pěti stupňů Celsia.

Na Zlínsku i Kroměřížsku je na jedničkových silnicích rozbředlý sníh po chemickém ošetření, vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na cestách nižší třídy je nová vrstva sněhu či ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být rovněž opatrní. Všude se provádí údržba, na inertních okruzích jde většinou jen o pluhování. V obou regionech je zataženo, sněží a teploty se drží mezi minus pěti až minus třemi stupni Celsia.

Na Uherskohradiťsku je na většině komunuikací rozbředlý sníh po chemickém ošetření, na inertních místech je vrstva nového sněhu. Podle policejních informací byla v ranních hodinách obtížně sjízdná pro kamiony celá I/50 v Buchlovských horách. Povrch cest tu tvořila ledovka pokrytá sněhem. Obloha je zatažená, sněží, rtuť teploměru klesla na minus pět až minus tři stupně Celsia a fouká nárazový vítr.

SJÍZDNOST SILNIC můžete vidět i prostřednictvím našich webkamer z Luhačovic, Vizovic, Holešova, Zlína a Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x