Slovácké divadlo končí s Harold a Maude

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo se rozhodlo odehrát poslední dvě reprízy úspěšné inscenace Harold a Maude s Květou Fialovou v hlavní roli. Serveru Zlin.cz to sdělil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

S inscenací sklízelo divadlo úspěch více než tři roky. Divadlo praskalo ve švech, herci se s komedií rozjeli po celé republice, kde ji viděly desetitisíce diváků. Stala se i nejsledovanějším pořadem ČT2 daného večera, když ji odvysílala Česká televize. Květa Fialová za postavu svérázné hraběnky Maude získala nejprestižnější herecké ocenění v zemi – Thálii.

Podle ředitele divadla Igora Stránského inscenace končí zcela záměrně. „Věříme na symboly. A stejně tak, jako si roli chtěla paní Květa zahrát ve svých 80 letech a Maude je také 80, chtěli jsme 80. reprízou skončit,“ vysvětlil Stránský. „Navíc týden po derniéře Harolda a Maude předáme štafetu další inscenaci – tentokrát ztřeštěné komedii Popel a pálenka, opět s Květou Fialovou v hlavní roli,“ dodal Stránský.

Předposlední repríza Harolda a Maude bude 24. února a definitivně poslední uvedení komedie je naplánováno na první dubnový pátek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x